Visie

Waar onze club voor staat

De Pettemesjudders, een wielertoeristenclub die zijn naam eer aan doet. De club werd opgericht in 2008 en is aangesloten bij Wielerbond Vlaanderen. Onze club bestaat uit een 30-tal leden, jong en oud maar allemaal aan elkaar gewaagd en er heerst een goede sfeer!

Elke zondagochtend komen we samen bij cafĂ© 't Paenhuys en rijden we eigen uitgestippelde ritten. Er wordt naar een evenwicht gezocht naar vlakke ritten richting Maaskant of het noorden van de provincie en het meer heuvelachtige werk in Haspengouw en Wallonië. Tijdens onze ritten worden we gevolgd door onze volgwagen met reservemateriaal. Het seizoen vangt aan in maart en wordt afgesloten met een verrassingsrit op de laatste zondag van oktober.

In onze wekelijkse ritten zit een gestage opbouw, vertrekkend van 50km gaan naar zo'n 120km in de zomermaanden en we leggen dit af aan een gemiddelde snelheid van 26 à 28 km/u. Tijdens elke rit wordt er ook een korte pauze voorzien voor een sanitaire stop en het nuttigen van een versnappering. Teruggekomen in ons lokaal wordt er de nodige tijd vrijgemaakt om na te praten over de afgelegde rit en dit bij het nuttigen van een welverdiend drankje.

Werking

De dagelijkse werking

Om het seizoen zo aangenaam en sportief mogelijk te laten verlopen wordt er jaarlijks een lidgeld van € 40 gevraagd. Als lid van Wielerbond Vlaanderen is er ook de mogelijkheid om een verzekering af te sluiten. Dit kan op indiviuele basis of voor het ganse gezin. De prijzen voor deze verzekering zijn € 28 of € 33.

Om de 3 jaar wordt de fietskledij vervangen. Hiervoor wordt op zoek gegaan naar een aantal sponsors om dit mogelijk te maken. Ook vanwege de leden wordt er een inspanning gevraagd. Er wordt namelijk een waarborg van € 150 gevraagd die over de looptijd van de periode kan terug verdiend worden. Door de inbreng van sponsorgelden kan het aangesloten lid kledij aanschaffen voor een hogere waarde. Het terugverdienen kan vrij eenvoudig door minimaal de helft van de ritten mee te rijden. Daarnaast wordt er ook een inspanning tijdens de activiteiten die de club tijdens het seizoen organiseert, zijnde de kermiskoers en de BBQ. De opbrengst van deze activiteiten wordt uiteraard terug naar de leden gebracht door tussen te komen in de kosten van de jaarlijkse 3-daagse en het clubfeest op het einde van het seizoen.

Nieuwe leden

  • Jaarlijks lidgeld: € 40
  • Verzekering via W.B.V.
    • Individueel: € 28
    • Familie: € 33
Meer info: info@wtcdepettemesjudders.be